علت و درمان خانگی درد آرنج دست راست در بدنسازی
درد آرنج
درد آرنج ,درد آرنج در بدنسازی,درد آرنج دست چپ,درد آرنج تنیس بازان,درد آرنج نشانه چیست,درد آرنج و زانو,درد آرنج و ساعد,درد آرنج راست,درد آرنج ناشی از چیست
توضیحاتی در مورد درد آرنج
ساییدگی و آرتروز آرنج میتواند از علل دردهای مزمن آن باشد. بدجوش خوردن شکستگی های آرنج و یا آسیب مزمن بافت های آن بدنبال ضربات وارده میتواند در دراز مدت موجب ساییدگی و آرتروز آرنج شود. استفاده بیش ازحد و فشارهای مکرر بر روی تاندون های اطراف مفصل آرنج میتواند باعث ازبین رفتن این بافت ها مخصوصا درناحیه ای که تاندون ها به استخوان ها متصل شده است بشوند. با از بین رفتن این بافت ها دراطراف آرنج مخصوصا هنگام حرکت دست و مچ، درد ایجاد میشود دوره ریکاوری کامل بیمار براساس محل و میزان درد چند ماه طول می کشد. یکی از رایجترین درد های این ناحیه اختلال آرنج تنیس بازان است . اختلال آرنج گلف بازان کمتر از اختلالات دیگر ایجاد می شود اما مانند آسیب دیدگی هایی است که براثر استفاده بیش ازحد ازمفصل ایجاد می شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد درد آرنج صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
علت درد آرنج
استفاده بیش ازحد و فشارهای مکرر بر روی تاندون های اطراف مفصل آرنج میتواند باعث ازبین رفتن این بافت ها مخصوصا درناحیه ای که تاندون ها به استخوان ها متصل شده است بشوند. با از بین رفتن این بافت ها دراطراف آرنج مخصوصا هنگام حرکت دست و مچ، درد ایجاد میشود دوره ریکاوری کامل بیمار براساس محل و میزان درد مچ دست چند ماه طول می کشد. در بعضی مواقع این بافت ها در ناحیه ی مچ منجر به کیست مچ دست می شود. یکی از رایجترین درد ارنج در این ناحیه اختلال آرنج تنیس بازان است . اختلال آرنج گلف بازان کمتر از اختلالات دیگر ایجاد می شود اما مانند آسیب دیدگی هایی است که براثر استفاده بیش ازحد ازمفصل ایجاد می شود . اپیکاندیل جانبی(آرنج تنیس بازان) :یک برآمدگی درناحیه بیرونی آرنج است. ماهیچه های در پشت ساعد وجود دارد که مسئول خم شدن مچ دست به سمت عقب هستند و به این نقطه ازاستخوان متصل شده اند دردی که دراین برآمدگی ایجاد می شود اپیکاندیلتیزجانبی گفته میشود این ناحیه معمولا بدلیل اینکه جریان خون دراین ناحیه ضعیف است دچار اختلال آرنج تنیس بازان می شود اپیکاندیل میانی(آرنج گلف بازان) : یک برآمدگی درناحیه داخلی آرنج است .ماهیچه هایی درجلوی ساعد وجود دارد که مسئول خم کردن مچ دست به سمت بالا است وبه این نقطه ازاستخوان متصل شده است دردهایی که در این ناحیه ایجاد می شود اپیکاندیلتیز میانی گفته می شود. علاوه بر موارد فوق بسیاری از بیماری های دیگر میتواند موجب درد آرنج شود از جمله آرتروز یا بیماری بورسیت . در ادامه علل مختلف درد آرنج ذکر شده اند .
علل درد آرنج
رایج ترین علت درد آرنج به شرح زیر هستند: رگ به رگ شدن ساده: در صورتی که شما تصور می کنید درد در نتیجه انجام فعالیت بیشتر از مقدار معمول ایجاد شده، درد آرنج دست احتمالاً مربوط به رگ به رگ شدن بازوی شما است. این موضوع به معنی کشیده شدن بافت بازو است، اما این آسیب دائمی نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رگ به رگ شدن و در رفتن بازو شما می توانید به متون تخصصی موجود در این زمینه مراجعه کنید. آرنج تنیس باز یا آرنج گلف باز: مشکل آرنج تنیس باز شرایطی است که در نتیجه آن درد اطراف ناحیه خارجی آرنج احساس می شود. این مشکل اغلب پس از استفاده بیش از حد عضلات و تاندون های نزدیک مفصل آرنج ایجاد می شود و در اصطلاح تخصصی پزشکی به آن اپی کندلیت می گویند. التهاب کیسه های مفصلی: حرکت مکرر بازو می تواند باعث تجمع مایع در محل مفصل بازو شود که در اصطلاح به آن التهاب پشت آرنج می گویند. این مشکل باعث ایجاد درد و ورم در محل قوزک آرنج می شود. آرتروز آرنج: این مشکل می تواند باعث شود مفصل آرنج دچار التهاب (ورم، گرمی و درد) شود. این مشکل معمولاً به آرامی ایجاد می شود و می تواند شامل سفت شدن آرنج باشد. عارضهای است که در طی آن پوشش غضروفی مفصل تخریبشده و موجب آسیبهای دردناک و ناتوانکننده میشود. همانند مچ و کف دست، سه نوع آرتروز آرنج دست وجود دارند که میتوانند آرنج را درگیر کنند: استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و آرتروز پس از آسیب. شکستگی یا ترک خوردگی استخوان: که می تواند باعث درد آرنج شدید شود و معمولاً پس از افتادن یا وارد شدن ضربه به بازو ایجاد می شود.
علائم درد آرنج
التهاب و حساسیت قسمت خارجی استخوانی آرنج التهاب و حساسیت قسمت داخلی استخوانی آرنج خشکی و گرفتگی صبحگاهی آرنج توأم با درد مداوم درد ساعد تشدید شدن درد زمان مشت کردن دست یا نگه داشتن اشیاء
تشخیص درد آرنج
احتمالاً پزشک از یکی از روشهای زیر یا تمام آن ها برای تشخیص آرنج تنیسبازان و علل درد آرنج استفاده خواهد کرد: پزشک هنگام بررسی سابقهی پزشکی بیمار، پرسشهایی را در زمینهی میزان فعالیت، شغل، فعالیتهای تفریحی اخیر، مصرف دارو و مشکلات سلامتی دیگر مطرح خواهد کرد. پزشک در حین معاینه بدنی آرنج و دیگر مفصلها را لمس خواهد کرد، و همچنین وضعیت اعصاب، عضلهها، استخوانها و پوست را نیز مدّ نظر خواهد داشت. چنانچه علائم نشان دهنده وجود احتمالی مشکل دیگری در مفصل آرنج باشند، انجام رادیوگرافی ضرورت مییابد. اگر علائم درد آرنج دست چپ ، علیرغم درمان تهاجمی، برطرف نشدند، بررسیهای عصبی در تشخیص به دام افتادن عصب رادیال یا شعاعی مفصل آرنج (سندرم تونل رادیال) ضرورت مییابند. بعید است پزشک دستور انجام آزمایش خون، سی. تی. اسکن یا ام. آر. آی بدهد، بااین حال این روشها برای تشخیص افتراقی و از میدان حدس خارج کردن عارضههای دیگر کاربرد دارند.
درمان درد آرنج
از روش های مختلفی برای درمان درد آرنج میتوان استفاده کرد. انتخاب شیوه درمانی با توجه به تشخیص پزشک از علت درد مفصل آرنج صورت می پذیرد . در ابتدا روش های درمانی غیر جراحی برای درمان به کار گرفته می شوند و در صورت عدم پاسخ دهی بیمار به روش های غیر جراحی پس از مدت زمان طولانی مداخله های جراحی صورت خواهد گرفت.
روش های درمان درد آرنج
مسکن و دارو مصرف مسکن هایی مانند پاراستامول وداروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن میتواند باعث کاهش درد آرنج و دردهای خفیف و التهابات ناشی ازعارضه تنیس البو شود داروهای ضدالتهاب بدون استروئید علاوه برقرص درنوع کرم وژل هم وجود دارد این کرم وژل ها به صورت مستقیم بروی مفصل مانند مفصل ساعد و آرنج استفاده می شوند برای بیماری های ماهیچه ای مانند عارضه تنیس البو استفاده ازکرم ها وژل های موضعی رایج تر از مصرف قرص است این مواد موضعی به دلیل نداشتن عوارض جانبی مانند تهوع،اسهال کاربرد بیشتری دارد فیزیوتراپی انجام تمرینات خاص باعث استقامت ماهیچه های بازو می شود پزشک فیزیوتراپ دراین روش درمانی ازروش های دیگری مانند فرا درمانی،ماساژ با یخ،تحریک الکتریکی ماهیچه ها از راه عصب برای بهبودی بیمار استفاده می کنند تزریق استروئید داروهای استروئیدی مانند کورتیزون یک داروی موثر ضدالتهاب است پزشک با تزریق این دارو درمفصل آسیب دیده باعث کاهش علائم بیماری میشود آتلها و محافظها در این روش از بازو بند یا باند مخصوص استفاده میشود تا حمایت و حفاظت لازم از بازو تا زمان برطرف شدن علائم به عمل آید. گزینه دیگر، بستن آتل (محافظ) مچ دست است که با کمک به استراحت کردن عضلههای حرکت دهندهی آرنج تسکین درد را به ارمغان میآورند.
درد آرنج و عمل جراحی
اگر علائم مشکل شما به درمان های غیر از عمل جراحی پس از 6 تا 12 ماه واکنش مناسب نشان نداد، پزشک ممکن است به شما پیشنهاد دهد از عمل جراحی برای درمان مشکل خود استفاده کنید. اکثر روش های جراحی مورد استفاده برای مشکل آرنج تنیس بازان شامل برداشتن عضلات آسیب دیده و متصل کردن مجدد عضلات سالم به استخوان است. انتخاب روش درمانی جراحی مناسب برای شما بستگی به فاکتورهای متعدد دارد. این فاکتورها شامل نوع آسیب وارد شده، وضعیت سلامت عمومی بدن، و نیازهای شخصی شما است. به این ترتیب لازم است درباره این انتخاب ها با پزشک خود صحبت کنید. در جلسه ملاقات درباره نتایج قبلی درمان های انجام شده و هر گونه ریسک و خطر مربوط به روش های درمانی مختلف با پزشک خود صحبت نمایید. برخی از روش های جراحی قابل استفاده در این حالت به شرح زیر هستند: عمل جراحی باز: رایج ترین روش برای درمان آرنج تنیس بازان استفاده از عمل جراحی باز است. در این درمان یک شکاف در محل آرنج ایجاد شده و از طریق آن ترمیم های لازم انجام می شود. عمل جراحی باز آرنج معمولاً یک عمل جراحی سرپایی است. به این ترتیب به ندرت نیاز به بستری شدن در بیمارستان برای انجام این عمل جراحی وجود دارد. عمل جراحی آرتروسکوپی: امکان درمان مشکل آرنج تنیس بازان با استفاده از ابزارهای بسیار کوچک خاص و ایجاد شکاف های به نسبت محدود در بازو وجود دارد. مشابه عمل جراحی باز، این عمل جراحی در طول یک روز و به صورت سرپایی انجام می شود.
درد آرنج و توانبخشی
پس از انجام عمل جراحی، بازوی شما باید بطور موقت با استفاده از یک اسپلینت بی حرکت شود. در حدود یک هفته بعد از عمل جراحی، بخیه های زده شده کشیده می شوند و اسپلینت بیمار باز می گردد. پس از برداشتن اسپلینت، برنامه تمرینی برای انجام حرکت های کششی بازو و بازیابی انعطاف پذیری آن شروع می شود. همچنین تمرین های حرکتی سبک برای تقویت عضلات بازو در حدود 2 ماه پس از عمل جراحی برای بیمار آغاز می گردد.
آناتومی آرنج
مفصل آرنج محلی است که دو استخوان ساعد (نسبت به بازو، استخوان زند زبرین یا رادیوس در سمت انگشت شست و استخوان زند زیرین یا اولنا در سمت انگشت کوچک دست) با استخوان بازو (هومروس) تلاقی میکنند. انتهای پایینی استخوان بازو دو برآمدگی گرد وجود دارد که به آنها اپیکندیل میگویند و محلی است که عضلات به استخوان پیوند میخورند. در انتهای فوقانی استخوان زند زیرین نیز دو برآمدگی وجود دارد، اولکرانون، که نوک آرنج را میسازد، و زائدهی کورونویید. این دو برآمدگی در دو فرورفتگی در انتهای استخوان بازو (حفرهی کورونویید و حفرهی اولکرانون) جفت میشوند و مفصل لولا مانند هومرواولنار را تشکیل میدهند. این مفصل به شما اجازه میدهد تا بتوانید بازوهای خود را خم و راست کنید. این مجموعه معمولاً به عنوان مفصل آرنج شناخته میشوند. با این حال، دو مفصل کمتر شناخته شده ولی به همان اندازه مهم هم در تشکیل آرنج مشارکت دارند. این مفصلها عبارتند از: مفصل هومرورادیال ، که محل تلاقی استخوان بازو و استخوان زند زبرین است. مفصل رادیواولنار فوقانی، که محل تلاقی استخوان زند زیرین و زند زبرین است.
رباط های آرنج
رباطها، نوارهای بافتی محکمی هستند که استخوانهای آرنج را متصل به یکدیگر نگه میدارند. دو رباط اصلی که وظیفهی اتصال استخوان بازو و استخوان زند زیرین را بر عهده دارند، عبارتند از: رباط کلترال داخلی (رباط کلترال زند زیرین) رباط کترال خارجی (رباط کلترال زند زبرین)
درد آرنج و بیماری ها
بسیاری از انواع آرتروزها و شرایط مرتبط که بر مفاصل، ماهیچهها و یا استخوان تأثیر میگذارند، میتوانند دلیل ایجاد مشکلاتی مانند درد، خشکی و تورم در آرنج باشند. برخی از این بیماریها عبارتند از: آرتروز مفصل آرنج ساییدگی و آرتروز مفصل آرنج به دلایل مختلفی ایجاد میشود ولی وقتی بوجود آمد میتواند موجب درد و محدودیت حرکتی در این مفصل شود و به همین علت توانایی های فرد در انجام فعالیت های روزانه را کاهش میدهد. روماتیسم مفصل آرنج آرتریت نوجوانان (JA) این نوع آرتریت از سنین قبل از 16 سالگی آغاز میشود. انواع مختلفی از این بیماری وجود دارند که درد، تورم و توانایی بالقوهی تخریب مفصل از مشخصههای اصلی آنهاست. نقرس ورم مفاصل پسوریاتیک. نوعی آرتریت است که با بیماری پوستی پسوریاسیس همراه میشود. بیماری پوستی اغلب بر آرتریت مقدم است. این بیماری میتواند باعث التهاب مفصل آرنج، خارش پوست و پوسته پوسته شدن روی آرنج شود. استئونکروز. در این بیماری قطع موقت یا دائم جریان خون به استخوان باعث مرگ استخوان و در نهایت اضمحلال آن میشود. این مشکل اغلب در استخوان نزدیک مفصل اتفاق میافتد که به فروپاشی سطح مفصل نیز منجر میشود.
اقدامات درمانی برای درد آرنج
ظرف 48 ساعت پس از آسیب آرنج، شما باید اقدامات مراقبتی از خود را آغاز کنید. واژهی مخفف RICE شما را در یادآوری این اقدامات کمک خواهد کرد: Rest (استراحت) Ice (یخ گذاشتن) Compression (کمپرس) Elevation (بالا نگه داشتن) گرم کردن و سرد کردن در حالیکه سرد کردن برای کاهش التهاب ناشی از یک آسیب جدید آرنج مؤثر است، این درمان برای دردهای مزمن یا درد و التهابهای ناشی از حملات آرتریتی نیز میتواند کارآمد باشد. در دردهای بدون التهاب آرنج، گرم کردن تسکین ایجاد میکند. داروها انواع داروهایی که معمولاً در درمان درد آرنج استفاده میشوند، عبارتند از: داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs): که برای کمک به کاهش درد آرنج و التهاب مورد استفاده قرار میگیرند. این داروها برای تمام اشکال آرتریت کاربرد دارند. کورتیکواستروئیدها. در صورتیکه التهاب به دلیل یک بیماری التهابی سیستمیک باشد، پزشک شما ممکن کورتیکواستروییدهای خوراکی را تجویز کند. اگر این التهاب فقط به یک یا چند مفاصل محدود شود، پزشک شما ممکن است کورتیکواستروئید آماده شده را مستقیماً به مفصل تزریق کند. داروهای ضد درد. مسکنها رایجترین داروهای تجویز شده برای اشکال مختلف آرتریت هستند. این داروها ممکن است برای از بین بردن درد ناشی از شکستگی آرنج و صدمات دیگر نیز تجویز شوند. داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDها). DMARDهای مختلفی که برای اشکال مختلف آرتریتها از جمله آرتریت روماتوئید، استفاده میشوند، در درمان درد ارنج نیز میتوانند مفید باشند. داروهای نقرس: برخی از این داروها سطح اسید اوریک خون را کاهش میدهند (جلوگیری از درد و التهاب آتی مفاصل) داروهای دیگر درد و التهاب یک حمله حاد را تسکین میدهند. اصلاحکنندهها پاسخ بیولوژیک. این داروها بدون سرکوب کل سیستم ایمنی بدن، از پیشرفت التهاب جلوگیری میکنند. داروهای ضد پوکی استخوان. این داروها سرعت از دست رفتن استخوان را کاهش میدهند و به بدن در ساخت استخوان جدید کمک میکنند.
بیشتر بخوانید : درد مچ دست ♥ سرطان دست ♥ التهاب دست ♥ لرزش دست ♥ دست درد
- ۹۷/۰۶/۲۹